Het MKB in de Haarlemmermeer luidt 2010 uit!

29 december 2010
Terwijl iedereen nog vol zit van al het kersteten komt het einde van 2010 nu toch echt in zicht. In deze tijd is het gerechtvaardigd om kort achterom te kijken maar vooral om vooruit te kijken. 2010 was geen jaar waarin de economie vol in bloei stond echter wel een jaar van herstel. De cijfers geven aan dat 2010 ondernemers een stuk gunstiger gezind was dan 2009. Echter zijn wij uiteraard nog lang niet op het niveau van 2007. Sectoren waarin het zeker niet makkelijk is geweest zijn de detailhandel en de techniek. Echter is de internetsector booming en heeft de economie in zijn algemeenheid de weg omhoog weer gevonden.

Lees meer ...

2010 loopt alweer op haar einde.

29 november 2010
2010 kent nog 1 maand en het jaar is weer voorbij gevlogen. De maand van de decemberdrukte staat voor de deur en traditioneel is dat ook de maand van de verschillende ondernemersverkiezingen in de verschillende regio’s. In onze regio zal deze verkiezing plaats vinden op 10 december tijdens het Meerbusiness Kerstgala onder de noemer De Grote Ondernemersprijs Haarlemmermeer in het Dorint Hotel. De drie genomineerden die definitief doorgaan naar de finale van dit jaar zijn:

Lees meer ...

Buiten is het herfst, in het bedrijfsleven schijnt een waterig zonnetje

26 oktober 2010
Nu de bladeren van de bomen vallen en het weer guur en koud aan het worden is lijkt in het bedrijfsleven toch echt structureel een waterig zonnetje door te breken. Traditioneel is de tweede helft van een jaar altijd beter dan de eerste helft maar in vergelijking tot 2009 lijkt toch echt de weg naar boven weer ingeslagen. Alle cijfers wijzen op een licht herstel in vele sectoren. Uiteraard moet een ieder de welbekende vinger aan de pols blijven houden en verstandig blijven ondernemen maar ziet u een kans grijp deze dan!

Lees meer ...

Het zakenseizoen is weer begonnen!

4 oktober 2010
Al deze besparingen en voordelen lijken ons niet gek in deze tijden van bezuinigingen dus doe er uw voordeel mee! Dat de vakanties weer voorbij zijn is duidelijk en het MKB draait weer op volle toeren. Dit ondanks dat er nog steeds geen nieuw kabinet is in Den Haag maar wel mede dankzij een zeer realistische begroting zoals deze is ingediend door het demissionaire kabinet. Crisismaatregelen die in stand blijven en verruiming van kredietmogelijkheden. Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer informatie over Prinsjesdag 2010.

Lees meer ...

Het bedrijfsleven is positief, nu de politiek nog!

25 augustus 2010
Nu de economie weer in de lift lijkt te zitten en vele ondernemers positief zijn over hun bedrijfsontwikkeling komt de politiek zowel landelijk als op gemeenteniveau met het ene na het andere doemscenario. Op welke posten moet er niet bezuinigd worden? En hoe pakken de overheden deze bezuinigingsronde aan? Met een visie of gewoon rigoureus schrappen zonder na te denken? Juist nu zouden gemeenten en landelijke overheden moeten investeren in de sectoren waar men geld kan verdienen (lees: belasting kan ophalen) dus ondernemers moeten stimuleren.

Lees meer ...

MKB Haarlemmermeer-Schiphol is er voor u!

29 juli 2010
MKB Haarlemmermeer-Schiphol is er voor u als ondernemer om u te informeren, ondersteunen, ontmoeten en via lobby trajecten bepaalde zaken voor ondernemers te bereiken.
Via onze nieuwsbrief en site – www.mkb-haarlemmermeer.nl - informeren wij u over evenementen en maatregelen waar u als ondernemer voordeel bij kunt hebben. Graag ondersteunen wij het collectieve belang van ondernemers door de verschillende ondernemers-/winkeliersverenigingen te ondersteunen bij hun vraagstukken richting bijvoorbeeld de gemeente Haarlemmermeer.

Lees meer ...

Positieve lijn zet zich door

30 juni 2010
Zo voor de vakantie kunnen wij bovenstaande positieve berichten uiteraard goed gebruiken. Het eerste halfjaar van 2010 is een stuk positiever dan het eerste halfjaar van 2009. Om uw winstgevendheid een handje te helpen geven wij u in deze nieuwsbrief enige informatie over het UWV WERKbedrijf welke gevestigd is voor onze regio in Hoofddorp aan het Dik Tromplein. Het UWV WERKbedrijf kan u goed helpen via haar mobiliteitscentrum bij uw personeelsvraagstukken. Daarnaast is er op 16 juni een leerwerkloket geopend waar u als werkgever uiteraard gebruik van kunt maken.

Lees meer ...

MKB krabbelt enigszins op

27 mei 2010
Het midden- en kleinbedrijf vertoont weer enigszins vormen van groei. Het herstel is nog wel broos maar een positief geluid kunnen wij uiteraard altijd gebruiken. Ook in Haarlemmermeer vertoont het MKB enig herstel. In deze nieuwsbrief blijkt uit een onderzoek onder de gemeenten in Nederland dat de gemeente Haarlemmermeer voldoet aan de gevraagde betalingstermijn van minder dan 30 dagen. Misschien dat juist dit het MKB in moeilijke tijden helpt om overeind te blijven, gemeente complimenten! Graag wijzen wij u als ondernemer in deze nieuwsbrief wel nog op eventuele spookfacturen wat u uiteraard onnodig tijd en eventueel geld kost. Uiteraard geven wij u enkele maatregelen mee wat u als ondernemer kunt doen tegen deze illegale praktijken.

Lees meer ...

Ondernemers optimistisch over kansen Nederland

28 april 2010
In Haarlemmermeer zijn inmiddels de coalitieonderhandelingen afgerond en krijgen wij een coalitie van VVD, PvdA, CDA en D66. De partijen hebben een collegeprogramma gepresenteerd met de titel “kwaliteit door keuzes, een nieuw evenwicht”. MKB Haarlemmermeer-Schiphol spreekt de optimistische gedachte uit dat de komende 4 jaar de keuze vooral valt op de ondernemer die kwaliteit biedt zodat het evenwicht in de economie binnen de polder weer hersteld kan worden.

Lees meer ...

Alstublieft, € 200!

30 maart 2010
We sluiten een turbulente periode rondom de gemeenteraadsverkiezingen af en richten ons vizier weer volledig op de toekomst. Een toekomst waarin het verschil wordt gemaakt door creativiteit, kwaliteit, bewustzijn en duurzaamheid. Ondernemen anno Morgen! MKB Haarlemmermeer-Schiphol heeft inmiddels voor u haar lobby ingezet richting de potentiële college partners en de nieuwe raadsleden.

Lees meer ...

Vallen en opstaan

25 februari 2010
De maand februari is een periode geweest van vallen en opstaan. Een week geleden viel het kabinet en het was Annette Gerritsen die viel tijdens haar eerste optreden op de Olympische Spelen, over Sven Kramer en zijn verkeerde wissel hoeven wij het natuurlijk al helemaal niet te hebben. Ook zijn er deze maand weer een flink aantal ondernemers gevallen (lees: failliet gegaan). Een aantal van deze ondernemers probeert op dit moment op te staan en een doorstart te maken dan wel een nieuwe onderneming op te starten. Ondernemers met een visie en duidelijk doel gaan dan ook altijd door ook in deze tijden. Natuurlijk kan je als ondernemer, politicus, sporter of coach altijd een verkeerde keuze maken maar je uiteindelijke doel moet je te allen tijde voor ogen proberen te houden.

Lees meer ...

Wij nodigen u uit!

25 januari 2010
Op 3 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen, de tijd van kiezen is dus weer aangebroken! U als ondernemer heeft met kiezen uiteraard dagelijks te maken. Op het gebied van prijs, kwaliteit, personeel, diensten, producten, leveranciers, afnemers etc. maakt u dagelijks uw keuze(s). De politiek heeft echter maar 1 keer in de vier jaar –als het goed is- de mogelijkheid om uw stem te winnen. Mede daarom organiseert MKB Haarlemmermeer-Schiphol in samenwerking met HOP, VNO NCW Amstelland-Meerlanden en de Kamer van Koophandel Amsterdam het groot lijsttrekkersdebat Haarlemmermeer. Dit debat zal plaats vinden in het Luchtvaart College op 17 februari en alle uitgenodigde politieke partijen hebben hun medewerking toegezegd.

Lees meer ...