2012 e.v.: Discipline

20 december 2011
Discipline daar draaide het om bij de vele Eurotops die er zijn geweest de laatste maanden. De landen die betrokken zijn bij de Euro(zone) zouden meer discipline moeten opbrengen om zich aan de afspraken te houden die gemaakt zijn op het gebied van de begrotingen en de tekorten die eventueel mochten ontstaan. M.a.w. het gaat over afspraken nakomen! Toch vreemd dat de hoogste politici die de verschillende landen rijk zijn zich niet aan afspraken kunnen houden… In ondernemersland zal dit veelal niet voorkomen. Als je in ondernemersland afspraken met elkaar maakt dan kom je deze na.

Lees meer ...

Feestdagen in aantocht, maar valt er wat te vieren?

30 november 2011
December staat voor de deur en daarmee Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Een periode waarin de consument vaak meer uitgeeft dan gemiddeld tijdens de overige maanden van het jaar maar bovenal vaak een tijd om met familie, vrienden en kennissen door te brengen na de vele en harde werkzaamheden in het achterliggende jaar.
De uitgaven van de consument in december zijn binnen de retail van harte welkom want zo rooskleurig staat de branche er niet voor. Sterker nog sommige melden dat er storm op komst is –zie koopstromenonderzoek 2011, www.kso2011.nl - echter kunnen wij u melden dat er geen storm op komst is maar dat de branche inmiddels in een orkaan zit.

Lees meer ...

November in het teken van veilig ondernemen

27 oktober 2011
Samen met enkele partners organiseert MKB Haarlemmermeer-Schiphol voor u op 15 november een groot veiligheidscongres waar u als ondernemer de strijd tegen criminaliteit aan kan gaan en GRATIS aan kan deelnemen.
Grote kans dat uw bedrijf de afgelopen jaren getroffen is door een crimineel of dat uw bedrijf er in de toekomst mee te maken krijgt. Want 3 op de 10 ondernemers is jaarlijks slachtoffer van criminaliteit en dat kost het bedrijfsleven landelijk € 570 miljoen euro. Wat de overheid daar tegen doet vertelt Fred Teeven, staatssecretaris Veiligheid en Justitie.

Lees meer ...

Wat willen ondernemers nu eigenlijk echt?

29 september 2011
Bovenstaande vraag probeert Martijn Tigchelaar op het gebied van een online platform te onderzoeken, zie verderop in deze nieuwsbrief. MKB Haarlemmermeer-Schiphol is met deze vraag in breder perspectief en binnen allerlei dossiers natuurlijk dagelijks bezig. Alles uiteraard vanuit het perspectief om te komen tot een beter ondernemersklimaat via collectieve belangenbehartiging.

Lees meer ...

Vakantiegevoel? Reden tot scherp zijn!

8 september 2011
De beurzen schieten naar beneden en huishoudens hebben in juni 0,9 procent minder uitgegeven ten opzichte van een jaar eerder in dezelfde maand. Voor het eerst in meer dan een jaar zijn de consumentenbestedingen gedaald; zowel aan voedings- en genotsmiddelen als aan duurzame goederen werd 3,7 procent minder uitgegeven ook de huizenprijzen daalde in juli met 2,3 procent en dit ondanks dat het kabinet Rutte de overdrachtsbelasting naar 2 procent wist terug te brengen. Dat consumenten minder uitgeven heeft natuurlijk veel te maken met het bekende sentiment in de markt en de berichtgeving hierover echter voor u als ondernemer is dit een reden om het vakantiegevoel snel kwijt te raken en scherp te zijn op de ontwikkelingen binnen uw branche en uiteraard om uw omzet en margeontwikkeling, net als altijd, dagelijks scherp in de gaten te houden!

Lees meer ...

Augustus vakantiemaand

23 augustus 2011
De maand augustus staat voor de deur en dit betekent voor Haarlemmermeer vakantietijd! Zowel ondernemers, klanten en personeel gaan genieten van welverdiende rust hoewel dit bij ondernemers vaak een relatief begrip is. Als ondernemer ben je vaak 24 uur per dag 7 dagen in de week bezig met jouw onderneming en ook tijdens de vakantie kunnen velen onder u deze ‘fobie’ maar moeilijk loslaten. Een lid van MKB vertelde vertegenwoordigers van uw vereniging laatst dat hij...

Lees meer ...

Midden- en kleinbedrijf kurk waar de economie op drijft

24 juni 2011
Al vaker hebben wij via deze nieuwsbrief duidelijk gemaakt dat het midden- en kleinbedrijf (MKB) de kurk is waar de economie op drijft. 99% van het bedrijfsleven valt onder de noemer MKB en deze is goed voor 58% van de werkgelegenheid en omzet in de marktsector. De ondernemers die MKB bedrijven leiden doen dit vooral voor eigen rekening en risico bovendien zijn zij goed voor 60% van de innovaties in Nederland. U kunt dus met recht trots zijn op het feit dat u als ondernemer onderdeel uitmaakt van het MKB!

Lees meer ...

Een nieuwe voorzitter, een nieuw geluid

27 april 2011
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van begin april heeft Dick Winters zijn voorzitterschap neergelegd en is Paul Kok door de vergadering officieel geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van MKB Haarlemmermeer-Schiphol. In het persbericht verderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de overdracht van de voorzittershamer. Hoewel het spreekwoord luidt: een nieuwe lente, een nieuw geluid gaat dit laatste uiteraard ook op voor een nieuwe voorzitter.

Lees meer ...

Gratis naar de Week van de Ondernemer 2011

28 maart 2011
Als ondernemer bent u iedere dag bezig om uw bedrijf succesvoller te maken. MKB Haarlemmermeer-Schiphol helpt u daar graag bij. Op 4 april organiseren wij onze Algemene Leden Vergadering (ALV) en voorjaarscongres met als motto: ‘Het nieuwe werken en sociale media’. Inschrijven kan nog steeds door een mail te sturen naar: info@mkb-haarlemmermeer.nl
Verder organiseert onze moederorganisatie MKB-Nederland in april de Week van de Ondernemer.

Lees meer ...

Provinciale Statenverkiezingen 2011, van belang voor het MKB!

23 februari 2011
De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op woensdag 2 maart mag iedere stemgerechtigde naar de stembus om zijn favoriete politieke partij in de Provinciale Staten te krijgen.
Maar wat voor zin heeft het uw stem uit te brengen? Wat betekenen de Provinciale Staten voor u als ondernemer? Wat betekenen de bezuinigingen bij de Provincies voor de economie? MKB Haarlemmermeer-Schiphol legt uit…
Uw stem bepaalt niet alleen het provinciale beleid van de komende jaren, maar is ook van groot lands- en vooral ondernemersbelang!

Lees meer ...

2011: veiligheid & mobiliteit?!

26 januari 2011
Dit is hem dan! De eerste officiële nieuwsbrief van 2011 van MKB Haarlemmermeer-Schiphol. Afgelopen jaar hebben wij er een goede gewoonte van gemaakt om u maandelijks te informeren in de laatste week van de maand omtrent MKB-aangelegenheden. Deze goede gewoonte willen wij ook dit jaar in ere houden zodat u elke laatste week van de maand volledig op de hoogte bent van vele ontwikkelingen omtrent uw ondernemersklimaat. Zoals u kunt zien op de website van MKB Haarlemmermeer-Schiphol (www.mkb-haarlemmermeer.nl) heeft deze site al een gedaanteverwisseling ondergaan en zijn wij bezig om deze verder te optimaliseren zodat u als ondernemer cq. gesprekspartner van MKB Haarlemmermeer-Schiphol in 1 oogopslag gebruiksvriendelijk kunt vinden wat u zoekt. Lopende het jaar kunt u alle informatie omtrent MKB-aangelegenheden volledig op de genoemde website terugvinden.

Lees meer ...