MKB Haarlemmermeer-Schiphol vreest voor opheffen AM-Groep

22 oktober 2014
Met de invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015 zal er een nieuwe regeling ontstaan voor de uitvoering van de sociale werkvoorziening, morgen praat de Haarlemmermeerse Gemeenteraad in een raadsessie over de uitvoering van deze nieuwe Participatiewet binnen de gemeente. In Haarlemmermeer is AM Groep verantwoordelijk voor deze uitvoering echter mede door de invoering van de nieuwe Participatiewet zal de instroom van nieuwe mensen vanuit de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) op slot gaan

Lees meer ...

Wethouder Ap Reinders lanceert Kredietunie HRLM

19 juni 2014
Op 10 juni vond de eerste MKB financieringsbeurs in de Haarlemmermeer plaats. Gezien de grote belangstelling van onder meer ondernemers voorzag deze in een duidelijke behoefte aan informatie over financieringsmogelijkheden. Meer dan 200 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om bij de stands en tijdens de workshops zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen. De financierings-beurs was ook het podium voor de lancering van de KREDIETUNIE

Lees meer ...

MKB trots op OVNH finaleplek Bakkerij Gorthuis en CTS Group

26 maart 2014
MKB Haarlemmermeer-Schiphol is trots op Brood Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp en CTS Group uit Nieuw-Vennep, aldus MKB Haarlemmermeer-Schiphol voorzitter Paul Kok! Beide bedrijven hebben de finale bereikt van de OVNH 2013-2014 te houden op 7 mei aanstaande in de Philharmonie te Haarlem. Daarmee behoren de toonaangevende bedrijven in hun categorie MKB-klein (Gorthuis) en MKB-groot (CTS) tot de laatste 10 genomineerden verkozen uit ruim 250 bedrijven.

Lees meer ...

Haarlemmermeer nog altijd te traag in betalen facturen

18 maart 2014
Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is vergeleken met 2012 maar weinig verbeterd. De gemiddelde vertraging bedroeg in 2013 8 dagen. Dat is er maar 1 minder dan het jaar ervoor. Bijna een kwart van alle rekeningen wordt nog altijd te laat betaald. In opdracht van MKB-Nederland heeft Dun & Bradstreet het betaalgedrag van gemeenten opnieuw in kaart gebracht. De ondernemersorganisatie is zwaar teleurgesteld over de uitkomsten.

Lees meer ...

Ondernemers organiseren lijsttrekkersdebat Haarlemmermeer

18 maart 2014
Op woensdag 19 februari komen ondernemers en lijsttrekkers van politieke partijen uit Haarlemmermeer bij elkaar in het Event Centre Fokker aan de IJweg 1094 te Hoofddorp om met elkaar te debatteren in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart aanstaande. Vanaf 18.15 uur zijn ondernemers en politici van harte welkom waarna om 19.00 uur het lijsttrekkersdebat van start gaat.

Lees meer ...