Badhoevedorp krijgt lucht

19 december 2012
Rijkswaterstaat heeft op 11 december jl. het project Omlegging A9 Badhoevedorp gegund aan combinatie BadhoeverBogen, bestaande uit VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers. De werkzaamheden zullen in de herfst van 2013 beginnen. Eind 2018 is het project klaar. Met het verdwijnen van de A9 uit Badhoevedorp verbetert de leefbaarheid en de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast wordt minder. Bovendien ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in het dorp, zoals parken en woonwijken.

Lees meer ...

Supermarkten mogen ook op zondag open

19 december 2012
Supermarkten in Haarlemmermeer mogen vanaf 1 januari elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur open zijn. De gemeente onderzoekt nu of het wenselijk is dat ook alle andere winkels op alle zondagen open mogen zijn. Zolang hierover geen duidelijkheid bestaat, heeft de gemeente voor 2013 weer twaalf reguliere koopzondagen aangewezen. De data daarvan verschillen voor de vier branches winkelcentra, woonbranche, transportmiddelenhandel en tuincentra, een overzicht met deze data

Lees meer ...

Oplossing verzekeringskwestie ondernemer

11 december 2012
Na goed overleg tussen de ondernemer Jenke Haverhals uit Zwanenburg, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Kennemerland en Delta Lloyd, kan Haverhals zijn brand- en inbraakverzekering bij Delta Lloyd voortzetten.

Lees meer ...

Enquete bedrijfshuisvesting

6 december 2012
Graag nodigen we u hierbij uit om deel te nemen aan deze korte enquête over besluitvorming inzake de huisvesting van uw bedrijf. Deze enquête is één van de bouwstenen van dit onderzoek en wordt voor CoreNet en FMN uitgevoerd door Joëlle Lokhorst en Yassine Zaghdoud vanuit de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Lees meer ...

Inspreektekst raad Haarlemmermeer inzake zondagsopening detailhandel

20 november 2012
In de raadsessie van 1 november sprak onze voorzitter, de heer Paul Kok, in inzake het op de agenda staande punt; zondagsopening voor de detailhandel. Bijgaand vindt u de tekst welke op genoemde datum is uitgesproken.

Lees meer ...

Inschrijven voor Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2012

4 september 2012
Op vrijdag 14 december 2012 wordt de Ondernemersprijs van Haarlemmermeer uitgereikt. Een andere naam inderdaad! De prijs is uitgebreid met een nieuwe categorie: 0 – 5 medewerkers. Zodat de Zp’er in de polder zichzelf beter kan onderscheiden. De tweede categorie is bedrijven met 6+ medewerkers.

Lees meer ...

Ondernemers in radio/tv-spots bij regionale omroepen

30 augustus 2012
Alleen door ondernemerschap komt Nederland uit de crisis. In de aanloop naar de verkiezingen op 12 september hebben ondernemers daarom twee tips voor de politici in Den Haag, maar indirect ook voor de kiezer: Geef ondernemers de ruimte en kies voor Europa.

Tien ondernemers, verspreid door het land en vanuit verschillende sectoren, spreken deze boodschap uit in een reeks radio- en televisiespots, die tot aan de verkiezingen via de regionale omroepen (RTVNH) worden uitgezonden. In de regio Noord-Holland is dat Joop Saan van Koninklijke Saan te Diemen.

Lees verder en bekijk zijn verkiezingsboodschap

Lees meer ...

Ondernemersstemwijzer in de lucht

27 augustus 2012
Ondernemers kunnen vanaf vandaag hun politieke voorkeur testen op de stemwijzer Ondernemersstem.nl. Aan de hand van 15 stellingen over voor ondernemers relevante onderwerpen zoals Europa, belastingen en innovatie, kunnen zij de programma’s van de politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september vergelijken op ‘ondernemersvriendelijkheid’.

Lees meer...

Lees meer ...

Ondernemers proeven Olympische Spelen met medaillewinnaar

7 augustus 2012
Hoe bijzonder zijn de Spelen in Londen? Heel bijzonder! Roeister Kirsten van der Kolk liet daarover geen twijfel bestaan. De Zwanenburgse behaalde in 2008 in Beijing het ultieme sportieve succes, een gouden Olympische medaille en die liet zij dinsdagmorgen 9 augustus nog eens zien.

(bron: Hoofddorpse Courant)

Lees meer ...

Bedrijven: OZB 2013 niet omhoog

21 juni 2012
Veel bedrijven hebben het moeilijk. Laat de gemeente daar begrip voor tonen door de OZB voor ondernemers in 2013 niet te verhogen, vraagt het Ondernemersplatform Haarlemmermeer de gemeenteraad.

Lees meer ...

Sterrenparade in Haarlemmermeer-Noord

12 juni 2012
Op 11 juni was het een drukte van belang in het Hotel Park Plaza op het Business Park te Lijnden. Maarliefst drie ondernemers-/winkeliersverenigingen kregen aldaar een KIWA certificering van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en voor alle drie was het niet de eerste keer dat men een Ster ter certificering mocht ontvangen. Winkelcentrum Badhoevedorp en winkelcentrum Zwanenburg viel de eer ten deel om een tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden (KVO-W) te ontvangen voor Airport Business Park Lijnden was het inmiddels de derde ster in de categorie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B)!

Lees meer ...

Bezitters van een smartphone gezocht

12 juni 2012
Steeds meer mensen maken gebruik van mobiel internet. Dat is vooral te danken aan de ontwikkelingen en de verspreiding van de smartphone. De gemeente Haarlemmermeer wil haar dienstverlening verbeteren en graag inspelen op deze ontwikkelingen. Daarom heeft de gemeente een mobiele website en een App ontwikkeld. Graag nodigen wij u uit om deze middelen te gebruiken.

Lees meer ...

Onderzoek winkeltijdenverruiming in Haarlemmermeer

19 maart 2012
De komende twee weken voert onderzoeksbureau I&O Research in opdracht van de gemeente een onderzoek uit onder inwoners en winkeliers van Haarlemmermeer over verruiming van de winkeltijden. De Winkeltijdenwet is per 1 januari 2011 gewijzigd.

Lees meer ...