Schiphol geeft buitenlandse vestiging weg

19 november 2014
Amsterdam Airport Schiphol en een viertal succesvolle Nederlandse ondernemers gaan bepalen welke ambitieuze ondernemer binnenkort zijn of haar internationale droom letterlijk en figuurlijk een vlucht kan geven. Onder de noemer Schiphol Go Multinational mag de Nederlandse ondernemer met het meest aansprekende businessplan straks een tijdelijke buitenlandse vestiging openen op één van de ruim 323 bestemmingen die rechtstreeks vanaf Schiphol bereikbaar zijn.

Lees meer ...

Nieuwsbrief MKB Haarlemmermeer-Schiphol

3 november 2014
MKB Haarlemmermeer-Schiphol brengt maandelijks haar nieuwsbrief uit met allerlei lokale, regionale, provinciale en landelijke ondernemersnieuwtjes. Wilt u ook als eerste op de hoogte zijn van alles dat met ondernemerschap te maken heeft? Schrijft u zich dan nu in via onze website. Verder brengen wij natuurlijk het nieuws van onze partners in beeld en kunt u gebruik maken van al onze ledenvoordelen zoals vermeld op onze website.

Lees meer ...

Succesvol Startersplatform Haarlemmermeer

23 oktober 2014
Het Startersplaform Haarlemmermeer was afgelopen woensdag 22 oktober weer een doorslaand succes. De avond kende een combinatie tussen informatie welke essentieel is voor startende ondernemers en een gezellig informeel gedeelte met een netwerkborrel na afloop. Marco Vork van de Rabobank opende het Startersplatform waarna Wethouder Ap Reinders de aanwezigen uitleg gaf waarom (startend) ondernemerschap zo belangrijk is voor Haarlemmermeer.

Lees meer ...

Genomineerden Haarlemmermeerse Ondernemersprijs 2014 bekend

8 oktober 2014
De genomineerden voor de Ondernemersprijs van de gemeente zijn door de jury bekendgemaakt. De drie genomineerden die definitief doorgaan naar de grande finale op vrijdag 12 december, in de categorie 0 tot 5 fte: Bakkerij Gorthuis (Hoofddorp), Just Justa (Hoofddorp) en De Wijnzaak (Hoofddorp). In de categorie meer dan vijf fte zijn de genomineerden: Master Projectinrichting (Hoofddorp), Drogisterij Parfumerie Splinter en Vouchercompany (beide Nieuw-Vennep).

Lees meer ...

Derde veiligheidsster Hoofddorp Winkelstad

8 oktober 2014
Hoofddorp Winkelstad heeft afgelopen vrijdag de derde veiligheidsster gekregen. Het Keurmerk is ontvangst genomen door wethouder Adam Elzakalai van economische zaken. De veiligheidsster, verwerkt in een stoeptegel, kreeg direct een plekje in het trottoir voor de Grand Passage aan de Kruisweg. Voorafgaand werden omstanders getrakteerd op een verrassende trommel- en tapvoorstelling van docenten van kunst en cultuurcentrum Pier-K.

Lees meer ...

Gratis online cursus energiebewust ondernemen

24 september 2014
De interactieve onderwijsmethode biedt praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking. Na deelname kun je simpel en gestructureerd de tips toepassen in je eigen bedrijf. Je krijgt inzicht in hoe energiebesparing en het opwekken van duurzame energie jouw organisatie leiden naar een hoger en duurzamer bedrijfsresultaat! Inschrijven en deelnemen voor het MKB kan nog tot 15 december.

Lees meer ...

Fred de Ruyter verlaat Ymere en dientengevolge MKB Haarlemmermeer-Schiphol

10 september 2014
Fred de Ruyter, regiodirecteur Haarlemmermeer van Ymere, heeft aangegeven Ymere na tien jaar te gaan verlaten. Fred heeft ambities en plannen waar hij de komende jaren meer tijd voor wil vrijmaken. Tegelijkertijd wil hij meer balans tussen werk en privé aanbrengen. Wij betreuren zijn vertrek bij Ymere, maar begrijpen en respecteren de keuze van Fred die met het verlaten van de woningcorporatie dientengevolge

Lees meer ...

Burgemeester Haarlemmermeer: creatief met camera's

3 september 2014
Een camera mag alleen op eigendom zijn gericht. Dat kun je creatief interpreteren. Een camera die publiek filmt, mag alleen worden geplaatst met toestemming van de burgemeester. Weterings wil die toestemming geven. ,,Er zijn verschillende winkelcentra die dat willen. Dan zeggen wij ’dat is goed, als je maar een bordje ophangt waarop het publiek wordt gemeld dat er wordt gefilmd’,’’ aldus Weterings.

Lees meer ...

Oproep aan het bedrijfsleven; werk mee met Burgernet!

3 september 2014
Burgernet wordt met grote regelmaat ingezet voor situaties die zich, met name, afspelen in winkelgebieden. Zakkenrollers en winkeldieven worden met regelmaat in de kraag gevat door de inzet van Burgernet. Het is dan ook niet vreemd dat Burgernet steeds meer de samenwerking zoekt met het georganiseerde bedrijfsleven. Bent u als deelnemer winkeleigenaar, lid van een winkeliersvereniging of vertegenwoordigd u een bepaalde branche?

Lees meer ...

Hoofddorpse ondernemers willen monument MH17

4 augustus 2014
Drie jonge ondernemers uit Hoofddorp hebben de handen ineengeslagen voor een monument op Schiphol voor de slachtoffers van de rampvlucht MH17. Nick Blok, Eric de Waal en Emily Ekong zijn zeer getroffen door de crash en het verdriet bij de nabestaanden. De ondernemers hebben de behoefte om samen een eerbetoon te creëren voor de slachtoffers. Zij willen daarom een monument realiseren en ook het vereiste geld inzamelen.

Lees meer ...

Gratis HvA duurzaamheid adviesrapport? Doe mee!

30 juni 2014
In het kader van duurzaam ondernemen werkt de Gemeente Haarlemmermeer samen met MKB Haarlemmermeer-Schiphol en de Hogeschool van Amsterdam om bedrijven te ondersteunen in het verduurzamen. Studenten worden ingezet om bedrijven te voorzien van een duurzaamheid adviesrapport. Voor de komende editie worden er 8-9 bedrijven gezocht die hier aan zouden willen meewerken. Er wordt dus gezocht naar bedrijven die graag aan de slag willen met duurzaamheid.

Lees meer ...

Nu inschrijven voor Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2014

30 juni 2014
Vrijdag 12 december 2014 wordt de Ondernemersprijs van Haarlemmermeer uitgereikt. De prijs heeft een categorie: 0 – 5 medewerkers. Zodat de Zp’er in de polder zichzelf beter kan onderscheiden. De tweede categorie is bedrijven met 6+ medewerkers. De initiatiefnemers van de Ondernemersprijs zijn: gemeente Haarlemmermeer, Rabobank Regio Schiphol, JAN© Accountants & Belastingadviseurs, Steigenberger hotel Amsterdam Airport en MeerBusiness.

Lees meer ...

Gemeente geeft jongeren beurs voor werkervaring

23 juni 2014
Haarlemmermeerse jongeren tussen 18 en 26 jaar met een diploma op zak kunnen een startersbeurs krijgen voor een leerwerkplaats. Daarmee kunnen ze 6 maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven. De startersbeurzen zijn beschikbaar vanaf 26 juni. Dan is de website compleet en kunnen jongeren zich inschrijven. Op zoek gaan naar een leerwerkplaats kan nu al op www.startersbeurs.nu/haarlemmermeer.

Lees meer ...

Haarlemmermeer scoort goed in Atlas der gemeenten

23 juni 2014
Haarlemmermeer scoort ook in 2014 goed op het gebied van werkgelegenheid en woonaantrekkelijkheid. Dat blijkt uit de 'Atlas voor gemeenten 2014’.
De stichting Atlas voor gemeenten maakt jaarlijks een vergelijking van de vijftig grootste gemeenten van Nederland op een veelheid aan onderwerpen. Burgemeester Weterings reageert positief: “De sociaaleconomische positie van onze gemeente is vergeleken met de andere gemeenten ook dit jaar erg sterk.

Lees meer ...

Deal over groen gas goed voor milieu én economie

23 juni 2014
Twee staatsecretarissen, de Haarlemmermeerse wethouder John Nederstigt én twaalf andere partijen ondertekenden dinsdag 10 juni een Green Deal.
Namens het Rijk zetten Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, en Wilma Mansfeld, staatssecretaris Infrastructuur, hun handtekening onder de Green Deal ‘CO2-voorziening glastuinbouw in Noord-Holland’. Ze deden dat op de GreenTech, de internationale vakbeurs voor tuinbouwtechniek in de RAI.

Lees meer ...

Nieuwe financieringskansen voor MKB

27 mei 2014
De bekende financieringsmogelijkheden van het MKB staan onder druk, terwijl nieuwe vormen ontstaan en zich aanbieden. Crowdfunding, informal investment, microfinanciering, kredietunies of andere financieringsvormen staan volop in de belangstelling. Ook wordt het een trend om, al of niet samen met de bank, gestapelde financiering toe te passen. Dit alles op de MKB Financieringsbeurs waar u bij kunt zijn via www.mkbfinancieringsbeurs.nl

Lees meer ...

Oprichting Kredietunie Haarlemmermeer goed nieuws voor ondernemers

12 mei 2014
De oprichting van een eigen kredietunie voor de Haarlemmermeer is goed nieuws voor MKB-ondernemers in de Haarlemmermeer die nu of in de toekomst financiering nodig hebben. De traditionele banken zijn nauwelijks nog in staat zijn om in de financiering van het Midden- en kleinbedrijf te voorzien. Met een Kredietunie HLMR eo is er nu een financieringsalternatief. De oprichting wordt gesteund door regiodirecteur Fabian Nagtzaam van MKB Schiphol-Haarlemmermeer

Lees meer ...

Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland '13/'14 bekend

8 mei 2014
In een afgeladen Philharmonie te Haarlem zijn de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2013-2014. Na een VIP-diner met de 60 finalisten + partner, oud winnaars en overige genodigden vanuit de sponsoren van de OVNH ontspon zich een spannende strijd in de zaal onder leiding van presentatrice Daphne Bunskoek en met prachtig entertainment tussen de verkiezing per categorie door van o.a. Leonie Meijer.

Lees meer ...

Haarlemmermeer als sterkste economisch uit de crisis

6 mei 2014
De gemeente Haarlemmermeer staat opnieuw op de eerste plaats in het jaarlijks onderzoek van weekblad Elsevier naar toplocaties. Haarlemmermeer heeft de recessie als beste doorstaan, aldus het jaarlijks onderzoek van Elsevier naar de stand van de lokale economie. Dat onderzoek te bestellen via Bureau Louter beoordeelt de gemeenten aan de hand van veertig indicatoren, zowel op het gebied van de economische structuur als van de dynamiek.

Lees meer ...

Bedrijfsleven geeft potentiële collegepartijen advies

20 maart 2014
Het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP), VNO NCW Metropoolregio Amsterdam en MKB Haarlemmermeer-Schiphol hebben met interesse kennis genomen van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer.
De bedrijfslevenorganisaties roepen de partijen op om in het belang van de lokale economie snel een werkbare coalitie te vormen met een sterk programma dat ondernemers de ruimte geeft.

Lees meer ...

Haarlemmermeer nog altijd te traag in betalen facturen

18 maart 2014
Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is vergeleken met 2012 maar weinig verbeterd. De gemiddelde vertraging bedroeg in 2013 8 dagen. Dat is er maar 1 minder dan het jaar ervoor. Bijna een kwart van alle rekeningen wordt nog altijd te laat betaald. In opdracht van MKB-Nederland heeft Dun & Bradstreet het betaalgedrag van gemeenten opnieuw in kaart gebracht. De ondernemersorganisatie is zwaar teleurgesteld over de uitkomsten.

Lees meer ...

Wat is uw mening over kredietverlening in Haarlemmermeer?

17 maart 2014
Het is de afgelopen jaren voor ondernemers steeds moeilijk geworden om financiering te krijgen voor hun investeringen en groeiplannen. Onderzoek op nationaal niveau heeft uitgewezen dat Banken niet meer in staat zijn (voldoende) in de financieringsbehoefte van het midden- en kleinbedrijf te voorzien. Dit geldt speciaal voor relatief lagere bedragen. Als gevolg van deze ontwikkeling wordt er door MKB-bedrijven minder geïnvesteerd dan zij zelf willen.

Lees meer ...

Zeer ernstige verkeershinder tijdens Nuclear Security Summit 2014 (NSS)

5 maart 2014
Het verkeer moet rekening houden met afsluitingen en omleidingen vanaf
zondagmiddag 23 maart tot woensdagochtend 26 maart. Vandaar dat de gemeente oproept om de trein te nemen of thuis te werken en alleen in de auto te stappen als dat noodzakelijk is. Ga goed voorbereid van huis de weg op door
www.vanAnaarBeter.nl te raadplegen en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Onderweg adviseren wij de omleidingsroutes op de borden te volgen.

Lees meer ...

'Ondernemers betalen hoge lokale lasten

4 maart 2014
Ondernemers in Haarlemmermeer betalen naar verhouding hoge lokale lasten. Dat blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Panteia. De lokale partij HAP heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld. Het onderzoek is gehouden in de 38 grootste gemeenten van Nederland, waaronder dus Haarlemmermeer. Er is gekeken naar 3 verschillende typen lasten: algemene belastingen, heffingen en leges.

Lees meer ...

Ondernemers blijven lief voor Lijsttrekkers

20 februari 2014
Valt er voor inwoners op 19 maart in het stemhokje nog wat te kiezen of is het allemaal één pot nat? Die vraag hing woensdagavond nadrukkelijk boven het politieke debat met 10 lijsttrekkers in Event Center Fokker in Hoofddorp.Het debat was georganiseerd door het Haarlemmermeerse Ondernemers Platform (HOP) en andere ondernemersorganisaties. Een zaal vol ondernemers mocht de lokale politici aan de tand voelen, maar bleef vooral lief voor de lijsttrekkers.

Lees meer ...

'Rijsenhout mag Schiphol niet in groei beperken'

20 februari 2014
,,Een dorp met vierduizend inwoners mag banenmotor Schiphol nooit in zijn groei beperken.’’ Die opmerking, van Forza-lijsttrekker Paul Meijer, zorgde woensdagavond voor de nodige discussie in Event Center Fokker. CDA-leider Steffe Bak vond namelijk dat een gemeentepoliticus ’altijd moet gaan voor het belang van de mensen’, zeker bij een dorp met zo’n bloeiend verenigingsleven als Rijsenhout.

Lees meer ...

Geslaagd Politiek Lijsttrekkersdebat Haarlemmermeer

20 februari 2014
MKB Haarlemmermeer-Schiphol kijkt met een goed gevoel terug op een geslaagd politiek lijsttrekkersdebat Haarlemmermeer welke 19 februari plaatsvond in het Event Centre Fokker te Hoofddorp. Een enorme opkomst, een geweldige gespreksleider, een goed lopend programma en stellingen die verdeeldheid maar ook consensus opriepen. De lijsttrekkers kregen aan het begin van het programma de mogelijkheid om hun droommaatregel kenbaar te maken.

Lees meer ...

Blij met schot in aanpak acquisitiefraude

18 februari 2014
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de initiatiefwet van Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD) die acquisitiefraude aanpakt binnenkort eindelijk in de Tweede Kamer zal worden besproken. De afwachtende houding in eigen land is eindelijk afgeschud. Een snelle invoering van deze wet geeft een duidelijk signaal dat fraude hard dient te worden bestreden. Acquisitiefraude is uitgegroeid tot een professionele en georganiseerde vorm van criminaliteit.

Lees meer ...

2 miljoen voor duurzame start-ups in Noord-Holland

30 januari 2014
De provincie Noord-Holland steekt de komende twee jaar bijna €2 miljoen in MKB-ondernemers voor de stimulering van ‘speur- en ontwikkelingsactiviteiten’ (Research & Development). De stimulans is gericht op energiebesparing in gebouwen, hernieuwbare grondstoffen of opwekking van duurzame energie. Het geld is beschikbaar gesteld door het Kansen voor West-programma van het EFRO en wordt geïnvesteerd via een uitvoeringsregeling Technologische Milieu Innovatie.

Lees meer ...

Lichte stijging werkloosheid in Haarlemmermeer

28 januari 2014
De stijging van de hoeveelheid ww-uitkeringen in de gemeente en in de hele arbeidsregio Groot Amsterdam (waar Haarlemmermeer deel van uit maakt) is ruim onder het landelijk gemiddelde. De teller van het aantal uitkeringen ging in december met 1,4 procent omhoog in vergelijking met een maand eerder. In Groot Amsterdam lag dat cijfer met 1,0 procent zelfs nog iets lager. De arbeidsregio steekt daarmee positief af tegen de rest van het land.

Lees meer ...

Bemiddeling tussen werkgevers en werknemers loont

21 januari 2014
In 2013 heeft het WSP 514 werkloze inwoners uit Haarlemmermeer aan een baan geholpen. Het Werkgevers Servicepunt is een samenwerkingsverband van UWV WERKbedrijf, AM-groep en de gemeente Haarlemmermeer. Werden werkgevers vroeger benaderd door verschillende organisaties die uitkeringsgerechtigden aan een baan wilden helpen. Sinds de oprichting van het WSP in 2011 is dat verleden tijd. Bedrijven hebben nu te maken met één organisatie en één verhaal.

Lees meer ...

Burgemeester sceptisch over cameratoezicht in winkelgebieden

21 januari 2014
Burgemeester Theo Weterings is niet enthousiast over het idee om beveiligingscamera's ook in winkelgebieden in dorpskernen toe te staan. Hij zei dat donderdagavond in de gemeenteraad tijdens een debat over het uitvoeringsprogramma voor veiligheid in 2014. Dit plan werd eerder geopperd door voorzitter Paul Kok van de ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en omstreken en MKB Haarlemmermeer-Schiphol.

Lees meer ...

Schipholregio ontwikkelt zich voorspoedig

20 januari 2014
De nieuwe Monitor Ontwikkelingsstrategie 2013 van de Ruimtelijk Economische Visie Schipholregio (REVS) is verschenen. Dit is een jaarlijkse voortgangsrapportage over de ontwikkelingen op het gebied van bedrijfs- en kantoorlocaties in de omgeving van Schiphol. Kenmerkend voor het gebied in de directe omgeving van Schiphol is het ‘selectief vestigingsbeleid’. Dit betekent dat de werklocaties primair bedoeld zijn voor ‘internationaal georiënteerde’ bedrijven.

Lees meer ...

MKB-Nederland lanceeert Twitterpoll gemeenteraadsverkiezingen

20 januari 2014
Op 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ondernemers kunnen echter nu vast hun stem uitbrengen. Via Twitter lanceert MKB-Nederland vanaf 27 januari elke twee dagen een prikkelende stelling over ondernemersthema’s die direct aan het beleid van gemeenten raken, zoals ozb-tarieven, ondernemersfondsen, aanbestedingen en vergunningen. De Twitterpoll duurt 7 weken en om de 2 dagen wordt een nieuwe stelling gelanceerd met #poll mkbnl.

Lees meer ...

Raad van State behandelt bezwaren omleggen A9

16 januari 2014
Donderdagochtend 16 januari vond bij de afdeling bestuursrecht van de Raad van State in Den Haag de behandeling plaats van ongeveer tachtig bezwaren tegen de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. De Raad van State buigt zich over de vaststelling van het bestemmingsplan Badhoevedorp Lijnden Oost, dat betrekking heeft op de omlegging van de A9. De bezwaren richten zich in hoofdzaak op twee items.

Lees meer ...

Oproep: Als MKB'er op zoek naar nieuwe kansen?

15 januari 2014
De Amsterdam Economic Board onderzoekt of innovatieve bedrijven behoefte hebben aan waardevolle kennis en faciliteiten van buiten het eigen bedrijf. Op dit moment inventariseert de Board het aanbod van kennis en faciliteiten. Daarnaast willen wij meer zicht krijgen op de behoefte die er is aan kennis en faciliteiten van buiten het eigen bedrijf. Werkt u bij een innovatief bedrijf? Dan willen we u graag enkele vragen stellen. Het zijn 10 vragen en het invullen duurt enkele minuten.

Lees meer ...

Vergunningen Haarlemmermeer kunnen goedkoper worden

10 januari 2014
De komst van één zogenaamde Omgevingsdienst voor de regio kan Haarlemmermeer nog wel eens een leuk voordeel opleveren voor burgers en bedrijven. Het uurtarief dat in rekening wordt gebracht, kan naar beneden. Momenteel wordt hier gewerkt met een uurtarief van 90 euro. De Milieudienst IJmond, die ook in de nieuwe organisatie moet opgaan, rekent slechts 56 euro per uur.

Lees meer ...

Uniek duurzaam project in Nederland in uitvoering in Haarlemmermeer

10 januari 2014
Meermaker, Ymere –geassocieerd lid van MKB Haarlemmermeer-Schiphol- en gemeente Haarlemmermeer hebben de start gemaakt van een uniek zonnepanelenproject in Nederland waarbij 3.000 huurwoningen van zonnepanelen worden voorzien. Die leveren per jaar minimaal 40 tot bij sommige huishoudens wel 90 of zelfs 100 procent van de elektriciteitsbehoefte, en daarmee zoveel minder CO2 uitstoot.

Lees meer ...